Hem » Fitnesscenter utbildning » Dam frågor » Symtom och smärtor – endometrios jämfört med äggstockscancer

Symtom och smärtor – endometrios jämfört med äggstockscancer

Symtom vid endometrios och äggstockscancer symptom har viss överlappning, varför vissa kvinnor med endometrios oroa dig för risken för äggstockscancer. Men innan du hoppa till slutsatser kan ta en titt på symptomen på endometrios jämfört med äggstockscancer.

Din livmoder väggen under din månatliga sprids och visas som blodiga ansvarsfrihet. Detta är faktiskt en kvarleva av Livmoderslemhinna, ett lager av muskler och blod för att stödja ett embryo. Om ägget din kropp frigör varje månad inte är fertilized, signalera hormoner din livmoder att livmoderns belägget.

För endometrios sjuka finns livmodercancer vävnad liknar livmodern belägget i områden utanför livmodern. Denna migrera livmodercancer vävnad följer till omgivande organ, orsakar inflammation och ärrvävnad att bilda, som leder till du känner svår smärta, vanligtvis vid samma tidpunkt som din menstrual cycle.

Denna rogue livmodercancer vävnader kan inte bara effekter organ finns i bäckenhålorna hålighet, men också migrera och koppla sig till urinblåsan, tarm, tarmar och kolon. I sällsynta fall konstaterats livmodercancer organskador i lungorna, rygg och hjärnan och på huden.

Endometrios, är dock inte cancer.

Äggstockscancer, innebär å andra sidan, bildandet av cystor på din äggstockar. Dessa cystor är ofta godartade och kan avlägsnas genom kirurgi om de upptäcks tidigt.

Men om de börjar flytta till andra delar av kroppen, bli äggstockscancer maligna.

Fluktuationer eller avvikelser i hormonella nivåer i din kropp som sannolikt orsakar både endometrios och äggstockscancer. Enligt är studier, kvinnor med endometrios också troligare att äggstockscancer under deras livstid.

Vilka är symptomen på endometrios?

Allvarliga, inaktivera smärta i buken området som blir sämre med tiden kan vara det första tecknet på endometrios.

Andra symtom kommer att innefatta, men är inte begränsade till:

Kräkningar

Illamående

onormal eller oregelbunden mensstörningar cykler, inklusive blödning eller observation i mellan perioder

smärtsamma urinering

smärtsamma tarm rörelser

smärtsamma samlag

tunga menstrual perioder

tillbaka smärta under menstruation

infertilitet eller svårigheter avlat.

Jämför dessa till symptomen av äggstockscancer. Liksom endometrios, att kvinnor med äggstockscancer uppleva smärta, även om detta kommer att manifestera först som en känsla av Exilens i området bäckenhålorna.

Andra tecken på äggstockscancer kommer att omfatta:

vaginala blödning

onormal eller oregelbunden mensstörningar cykler

progressiva men mystisk ryggsmärta

ökad viktökning runt buken

oförklarligt vikt vinst eller förlust

kräkningar

illamående

blodig avföring

förlust av aptit

ökad urinering

överdriven eller ökad hår tillväxt

ökad vätskor som kantar lungorna

ibland även positiva avläsningar på graviditetstest även om den drabbade kvinnan inte är gravid.

Eftersom de två sjukdomarna är nära förbundna, kan symtom vid endometrios jämfört med äggstockscancer överlappa. Om du misstänker att du har endometrios eller äggstockscancer, samråda med din läkare omedelbart. Läs så mycket som du kan och forska på dina villkor, så att du är bättre informerade om terapi alternativ tillgängliga för dig.

Partner