Hem » Semester » Sundarban nationalpark

Sundarban nationalpark

Sundarban National Park är den största på sin egen hunk av tidvattenenergi SALTPÅVERKADE mangroveskog på jorden. ”Sundarban” kan exakt översättas till ”underbara jungle” eller ”underbara skogen”; i Bengaliska ”Sundar” betyder vackra och ”förbud” betyder kan skog eller en säga ”jungle” också. Namnet sunderban kan har tagits från trädet Sundari som finns här en hel del. Å andra sidan har det föreslagits att namnet ”Samudraban” är en korruption eller Chandra-bandhe (namnet på en primitiv stam). Men den normalt förväntade visionen är ansluten med träd ”Sundari”.

Med undantag av den kungliga Bengaliska tigern; Vildsvin, Fox, Forest Cats, fiske katter, Macaques, Flying Fox, myrkott, gemensamma Grey Mongoose och Chitals finns också i stora mängder i skogen. Parmström soft-shelled turtle, vatten bildskärm, gula bildskärm, indiska flapp-skalade turtle, indiska python och bengalisk tiger, floden terrapin är några olika bosatta

Skogen ger en unik flora och fauna med ett rikt djurliv miljö. Livsmiljö för cirka 500 Bengal tigrarna var år 2004, en av ledande på sin egen tiger befolkning. Cirka 100-250 människor dödas varje år i tiger attacker här. Dock, det finns inga eventuella allvarliga rapport tiger attacker sedan 2004, på grund av att olika åtgärder som vidtas för säkerhet.

.Den vilda administrativa myndigheten är för närvarande restrictedfauna från tjuvjakt och vissa områden som vilda djur helgedomar där tar ut ur skogen producerar tillåts inte och vilt står inför några störningar. Av dessa tiger och delfiner är riktad grupp för planering av vilda djur för turism utvidgningen.

Det finns vid den heliga floden ”Ganga” fötter och sprids över områden Västbengalen i Indien och Bangaladesh i Indien, som utgör den mot gränsen till deltat. Den säsongsbetonade floden av Sundarban gungfly skogarna från mangroveskog. Skogen sprida 10 000 km2 där nära omkring 6 000 km finns i Bangladesh. UNESCO meddelade det som ett världsarv 1997. dessa listas flyglinje som Sundarban och Sundarban nationalpark, respektive i UNESCO: S världsarvslista. Det är stora nätverk av tidvattenenergi vattenvägar, små öar av salt-toleranta mangroveskog. Området är också känt för den kungliga Bengaliska tigern, liksom ormar, krokodiler spotted hjort och många djur med olika fåglar. Det beräknas att det finns 500Bengal tigrarna och ca 30.000 fläckig hjortar i området nu en dag. Det valdes en Ramsar webbplats 21 maj 1992. De rika jordarna i deltat har varit föremål för intensiv användning under många årtionden och ekoregionen i stort har omvandlats till krävande gröda växer, med några enklaver i skogen kvar. Vilar av skogarna, tillsammans med Sundarban

Partner